satujoogatunnit1

Mitä Satujooga on?

Satujooga on mielikuvitusta rikastuttavia satuja, tarinoita, runoja ja lauluja yhdistettynä helppoihin joogaliikkeisiin ja -harjoituksiin. Satujooga on iloa, leikkiä, naurua, rauhoittumista, riehumista, tasapainoa, lepoa, olemista ja kokemista yhdessä turvallisen aikuisen kanssa.

Satujooga on lapsille suunniteltu joogaharjoitus, joka tehdään yhdessä lapsen kanssa huomioiden lapsen luonnollisen tarpeen leikkimiseen, energian purkamiseen ja läsnä olon kokemiseen. Satujooga pitää sisällään erilaisia joogan elementtejä, joita tehdään leikinomaisesti heittäytymällä tarinan ja kehon vietäväksi. Satujooga haastaa aikuisen asettumaan lapsen maailmaan ja kokemaan hetkessä olevaa läsnä olon taikaa. Satujooga on yhdistelmä leikkiä ja mielikuvitusmatkaa istutettuna joogan hienovaraisiin kehoa ja mieltä tukeviin ominaisuuksiin.

Satujoogassa erilaiset runot ja tarinat antavat lapselle mahdollisuuden kuunnella, herkistää mielikuvitustaan ja heittäytyä kehollaan ja mielellään mukaan tarinankerronnan maailmaan. Runot ja tarinat tukevat lapsen kielellistä kehitystä ja yhdistettynä liikkeeseen ne tarjoavat intensiivisemmän tavan osallistua ja eläytyä tarinaan. Pysähtymistä ja kehossa olemista helpottavat aikuisen tarjoama tuki ja läsnä olo liikkeitä tehtäessä.

Joogaliikkeet sen sijaan tarjoavat lapselle tavan tutustua kehon liikkeisiin ja liikeratoihin monipuolisesti, harjoitella motorisia taitoja sekä ilmaista itseään kehonsa avulla. Satujooga tutustuttaa lasta turvallisesti ja leikkimielisesti omaan kehoon ja mieleen ja mahdollistaa tätä kautta rauhallisuuden, ympäröivän maailman ja kehon rikkauden kokemista.

Satujooga ja sen vaikutukset perustuvat joogan kehoa vahvistaviin ja tukeviin vaikutuksiin, mieltä rauhoittaviin ja tasapainottaviin vaikutuksiin. Sadun maailmaan heittäytyminen rikastaa lapsen mielikuvitusta ja antaa lapselle mahdollisuuden oppia tutustumaan mielikuvien avulla kehoonsa ja tunteisiinsa aikuisen turvallisessa ohjauksessa.

 

Menetelmänä satujoogaa voidaan pitää myös kokonaisvaltaisena kehon ja mielen tasapainoa lisäävä kehoterapiamenetelmä, joka tukee ja vahvistaa lapsen hyvinvointia ja kasvua lempeällä tavalla. Sen mahdollisuudet terapiamenetelmänä ovat laajat ja sitä voidaan soveltaa erilaisten ammattiryhmien toimenkuvaan työskenneltäessä lasten ja nuorten parissa. Satujoogan kehoterapiaharjoitukset ovat sovellettavissa lapsille 2-vuodesta ylöspäin joko ryhmäharjoituksina tai yksilöharjoituksina.

 

Satujoogakoulutukset 2018:

Karjalohja –>Satujoogakoulutus 15.7.2018

Jyväskylä –> Satujoogakoulutus 11.8.2018

Tampere –> Satujoogakoulutus 2.9.2018

Oulu –> Satujoogakoulutus 8.9.2018

Vantaa –> Satujoogakoulutus 17.11.2018

 

 

joogalapsiLasten jooga (yksilöohjaus, 7-11 vuotiaat)

HINTA: 20 €/ 30 min

Nyt on varattavissa myös lasten joogan yksilöohjaustunteja Oulussa (7-12 vuotiaille). Lasten yksilöohjaustunnit perustuvat lasten joogaan, satujoogaan ja mindfulnessiin. Pidän tunnit kotonani Jylkykankaalla. Vanhempi voi osallistua halutessaan mukaan ensimmäiselle tunnille. Lisätietoja yksilöohjaustunneista saat joko soittamalla minulle 044-9961762 tai sähköpostitse: info@joogaurinkolapsi.fi

Lasten yksilöohjauksesta ja sen mahdollisuuksista löydät kirjoituksen myös blogista: Lasten joogan mahdollisuudet arjessa

 

 

LAPSI-VANHEMPI JOOGA (yksilöohjaus)

HINTA: 55 €/ 35-45 min

Lapsi-vanhempi joogahetkessä käydään läpi yhdessä esimerkiksi muutamia satujoogaan perustuvia harjoituksia, joita vanhempi ja lapsi voivat toistaa yhdessä arjessaan. Satujoogaharjoituksissa yhdistyvät/mahdollistuvat joogan, sadun, tarinan ja kosketuksen muodossa läsnä oleva lapsen kohtaaminen,  yhdessä tehtävät harjoitukset, kehollinen vuorovaikutus kevyen kosketuksen muodossa sekä mahdollisuus harjoitella yhdessä vuorovaikutus- ja tunnetaitoja.

Lapsi-vanhempi joogalla voidaan tukea aikuisen ja lapsen välistä vuorovaikutusta, vanhemmuutta sekä lapsena olemisen sallimista ja kokemista yhdessä turvallisen aikuisen kanssa.

Aikuinen voi harjoitella satujoogan avulla läsnä olevampaa tapaa olla mukana yhteisessä arjessa. Satujoogan avulla vanhempi oppii helppojen harjoitusten avulla erilaisia yhdessä olon taitoja esim. luomaan arkeen yhdessä olon levollisia hetkiä sekä tunnistamaan niitä tilanteita, joissa satujoogaharjoituksista voisi olla tukea arjessa.

Yhdessä tehtävät harjoitukset esim. ennen nukkumaanmenoa voivat tarjota sekä lapselle että aikuiselle turvallisemman olotilan sekä levollisemman unen tukien näin lapsen kasvulle ja kehitykselle tarpeellista hyvää unenlaatua.

Lapsi-vanhempi joogahetken voit varata sähköpostitse info@joogaurinkolapsi.fi tai 0449961762