...unohtumattomissa hetkissä

Taikametsään

Siinä hetkessä, kun lapset astuvat matoilleen satujoogassa, he astuvat jo mielikuvituksissaan kuvailemaani taikametsään. Se, miten ihmeellisellä tavalla he juuri siinä pienessä hetkessä kokevat taikametsän ympärillään, on häkellyttävän kaunista ja siihen on pakko päästä mukaan ja pääsenkin helposti. Lapsen maailmaan astuminen tuntuu minusta luonnolliselta. Aikuisen mieli ei ole yhtä helposti käännettävissä taikametsä-asentoon, koska sitä täytyy herätellä erilaisin pitkin kuvailevin tarinoin, se täytyy hiljentää erilaisin harjoituksin, keho ja mieli täytyy ensin saada tyhjäksi ja rentoutumaan, hengitys rauhoittumaan jne. eikä siltikään olla välttämättä päästy sisään taikametsään. Ehkä ollaan jo metsässä, mutta siellä ei näytä olevan taikaa sitten ollenkaan. Koko paikka näyttää enemmänkin ahdistavalta paikalta. Mistä tämä taika sinne metsään sitten on mahtanut syntyä?

taikametsaLapset synnyttävät taian metsään pelkällä olemuksellaan, olemassa olollaan. Heissä metsän taika on jo syvällä heidän sydämissään ja mielikuvituksissaan. He ovat jo siellä, he hengittävät sitä. Kun heille kertoo, että taikametsässä on kultaisia asukkaita, he näkevät nämä kultaiset asukkaat kuljettamassa puiden juurille ravinteita ja pitämässä huolta tästä arvokkaasta ainutlaatuisesta metsästä, joka meinaa menehtyä sinne kertyneen roskan alle. Kun lapset satujoogatunneilla astuvat taikametsään, minulla on kuin etuoikeus saada kunnioittaen sitä maailmaa astua sinne heidän mukaansa. Minä annan heille ajatuksen taikametsästä ja he luovat sen todelliseksi ympärillemme, jotta voimme yhdessä kulkea sinne. Taikametsä värittyy erilaisista väreistä, asukkaista, ideoista, jännittävistä hetkistä ja loppu hyvin tilanteesta

Aikuisen ohjaamana taikametsään kulkeminen on turvallista ja lapsen mielikuvitukselle mukavaa ja sopivaa toimintaa. Sen tarkoitus ei ole herätellä pelkoja, vaan luoda yhdessä olemisen kokemuksia siitä, että taikametsä on turvallinen paikka. Paikka, jossa jokaisella kuuluisi olla hyvä olla ja paikka, josta voimme yhdessä tehdä sellaisen toisia auttamalla ja tukemalla. Pienimmät kulkevat käsikkäin isompien kanssa, hitaintakin odotetaan, ujoimman annetaan osallistua omalla tavallaan. Taikametsään kulkeminen on jokaiselle lapselle yksilöllinen matka ja jokaisen lapsen on saatava se sellaisenaan kulkea.

Taikametsän arvoitus on vielä ratkaisematon. Kuinka suuri on sen voima, kuinka vahvasti se saa lapset mukaansa, kuinka useasti se vielä kutsuu meidät mukaansa muuttuvine maisemineen, ideoineen ja hassuine tilanteineen. Taikametsän kutsu on kuultu ja siihen me olemme lasten kanssa vastanneet astumalla sinne rohkeasti ilon ja leikin varjolla. Aikuisen maailmasta katsottuna taikametsän tilanne voi välillä vaikuttaa toivottomalta, mutta lapsen näkemys taikametsästä on usein positiivinen. Hankalinkin tilanne ratkeaa uskomalla, luottamalla ja rakastamalla, antamalla oman panoksensa vaikka sen pienenkin. Pienestä kasvaa usein suurta ja yhdessä olemme enemmän.

Lapsen silmin katseltuna taikametsän tilanne ei ole toivoton, se on täynnä toivoa. Lapsen silmin katsottuna taikametsä on alusta asti täynnä valoa ja erilaisen väriloiston täyttämiä heijastuksia, jotka tekevät siitä kutsuvan ja ihanan satumaisen maailman. Aikuisen silmin taikametsä ilman taikaa katsottuna saattaa näyttää katsojalleen varsin pimeän puolen tummine metsäpolkuineen ja jo pelkkä katseleminen saattaa pelottaa. Mutta jos uskallamme katsoa metsiämme taikalinssien läpi, ne avaavat meille uudenlaisen maailman, joka heijastaa meille sitä luonnon todellista kauneutta ja rikkautta. Niin juuri sitä, mitä on meissä itsessämmekin.

Näiden taikalinssien läpi koko maailma näyttäisi paljon paremmalta paikalta asua, koska niiden läpi asiat näyttäisivät juuri sellaisilta, miltä ne todellisuudessa näyttävätkin. Ilman tummia heijasteita, pelkoja ja syvään juurtuneita haavoja kaikki vain näyttäisi juuri sopivalta. Taikametsään astujalla on lupa tulla sinne juuri sellaisena kuin on, kantaa kaikki tarpeellinen mukanaan, se tarpeetonkin. Taikametsällä kun sattuu olemaan sellainen kyky, että se ottaa ylimääräiset kannettavat kulkijan hartioilta oksilleen ja kotiin palattuaan voi huomata taakan olevan hieman kevyempi ja on helpompi hengittää.

Tervetuloa taikametsään <3

Minkälainen on sinun taikametsäsi?

-Jenny-

Laita jakoon jos tykkäsit 🙂Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Email this to someone
email