...unohtumattomissa hetkissä

Yleisurheilija Jenni Kivioja JoogaValmennuksen asiakkaana

JoogaValmennus on tehnyt yhteistyötä yleisurheilija Jenni Kiviojan kanssa ja Jennin kokemukset joogan lisäämisestä päivittäiseen ohjelmaan ovat olleet hyvinkin positiivisia. Jenni kävi 2 kertaa luonani Oulussa harjoittelemassa ja välimatkan vuoksi jatkoi lyhyen joogaharjoituksen soveltamista arkeensa itsenäisesti. Olemme kuitenkin säännöllisesti yhteydessä ja alussa itsenäinen harjoittelu vaati hieman hienosäätöä ja myös tauonkin. Pikku hiljaa sille löytyi oman kehon ja osaamisen kautta Jennille sopiva tapa ja määrä harjoitella urheilun rinnalla ja se alkoi näkymään positiivisesti urheilussa. Voit lukea Jennin ajatuksia JoogaValmennuksesta tekstin loppu puolelta.

Itsenäisen harjoittelun myötä myös esimerksi mielikuvaharjoittelu on tehostunut Jennin omien sanojen mukaan. Kehollisesti hän on kokenut tiedostavansa paremmin suorituksiaan kuin aiemmin, koska jooga on lisännyt kehon kuuntelua ja sen tiedostamista erilaisissa fyysisissa harjoituksissa. Pidemmällä aika välillä harjoitteluun ja urheiluun on löytynyt jatkuva positiivinen vire, mikä tietenkin lisää urheilun mielekkyyttä ja motivaatiota.

Jenni on soveltanut harjoitteluunsa myös erilaisia keho- ja läsnäoloharjoituksia, joilla on ollut vaikutusta mm. keskittymisen tason nostoon sekä tarkkuuteen suorituksissa. Positiivisia asioita on tullut esille paljon lyhyessä ajassa, joista edellä mainittuna vain muutamia. Jatkamme edelleen yhteistyötä.

JoogaValmennus tarjoaa erilaisia välineitä urheilijan arjen ja harjoittelun tueksi. Varsinainen työ on kuitenkin jokaisen tehtävä itse. Jennin positiiviset kokemukset joogasta ja valmennusyhteistyöstä pohjaavat hänen vahvaan motivaation tasoon tutkia ja tehdä asioita hyvinvointia ja urheilua edistävillä tavoilla sekä vastaanottaa joogavalmennuksen ideioita ja soveltaa niitä urheilijan arkeensa.

Joogan vaikutukset ovat aina yksilöllisiä.

Jenni kuvailee kokemuksiaan JoogaValmennuksesta:

”Olin polkenut urheilu-urallani ja elämässäni ylipäätään monta vuotta paikallaan saamatta mitään konkreettista, uutta ja järkevää aikaiseksi. Joogaa olin kokeillut jo aikaisemmin, mutta koskaan se ei jäänyt tavaksi, vaikka kovasti kiehtoikin. Jennyn Joogavalmennuksen kautta pääsin hienoihin asioihin käsiksi. Tulin ikään kuin ovelle, jota en uskonut olevan olemassakaan. Oven takaa aukesi kaiken lisäksi täysin uusi ja tuntematon maailma. Olen löytänyt lyhyen yhteistyömme aikana paljon uusia piirteitä itsestäni ja olen voinut kyseenalaistaa ja myös muuttaa toimintatapojani.

Harjoitteluuni ja elämääni yleensäkin joogalla on ollut pelkästään positiivinen vaikutus. Aistin itseni kokonaisvaltaisemmin ja tarkemmin kuin ennen. Jooga tuntui aluksi enemmän fyysiseltä suorittamiselta, kunnes löysin siihen sen tärkeän ajattelupuolen. Ensimmäisten kuukausien aikana tuntui hyvältä huomata liikkuvuuden ja sulavuuden lisääntyminen kehossa. Henkinen työ oivalluksineen alkoi niiden kautta.

Mielikuvaharjoittelussa olenkin kehittynyt selvästi eniten. Jooga on myös tuonut kurinalaisuutta ja lisännyt toimeliaisuutta sekä vapauttanut irtautumaan menneestä. Lisäksi päätösten tekeminen on helpottunut ja olen saanut lisää itsevarmuutta.

Kohta vuoden kestänyt yhteistyö jatkuu edelleen ja koen matkani olevan vasta alussa. Olen kiitollinen, että minulla on mentori, joka antaa sopivia työkaluja ja ohjeistaa polullani. ”

 

Yleisurheilija Jenni Kivioja

Laita jakoon jos tykkäsit 🙂Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Email this to someone
email